Σύγχρονη Ελληνική Πολιτεία

Θεσμική Ανασυγκρότηση

Ο IANOS και οι εκδόσεις Νόηση, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του καθηγητή Δημήτρη Π. Παναγιωτόπουλου, με τίτλο «Σύγχρονη Ελληνική Πολιτεία: Θεσμική Ανασυγκρότηση», στο οποίο περιλαμβάνονται θέματα περί θεσμών, ελευθερίας, ανθρωπισμού, συγκέντρωσης εξουσίας των πολιτών, δημοκρατίας, κράτους ΜΚΟ - Κοινωνία σε αποσύνδεση, Νέας Τάξης πραγμάτων και διεθνούς Ελίτ, επαναπροσδιορισμού των διεθνών Σχέσεων, και τέλος, περί της ορθής πλευράς της ιστορίας.

 


 

Prosklisi Ianos Sygxroni Elliniki polieia

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.


Το βιβλίο αυτό αποτελεί ολοκληρωμένη πραγματεία ανάδειξης νέας θεσμικής συγκρότησης των ανθρώπινων σχέσεων στον σύγχρονο κόσμο του κράτους, ως Πολιτεία. Νέοι καλλιτέχνες μπορεί να διαμορφώσουν μια νέα «μουσική», η καινούργια όμως μουσική, χρειάζεται καινούργια αυτιά (Νίτσε). Τούτο ισχύει ανάλογα και για την σύγχρονη θεσμική ανασυγκρότηση όπου απαιτείται νέο ακροατήριο, το οποίο καθίσταται ακόμα πιο δύσκολο, γιατί η ελευθερία δεν είναι διαδικασία "απελευθέρωσης", ούτε κεκτημένη κατάσταση, είναι μια συνεχής Έλευσις, που σε θέλει παρόντα και λέγοντα. Αυτό ακριβώς αποτελεί και τον τραγικό λόγο της ύπαρξης του ανθρώπου, αλλά και την ομορφιά της ζωής, που σ’ αυτήν την ύπαρξη περιποιεί ενδιαφέρον και αισιοδοξία για τα έμπροσθεν. Η ανασυγκρότηση αυτή ως Αναθέσμιση, με την κοινότητα του ανθρώπου παρούσα θα βάλλει φραγμό ώστε η εξουσία να μην είναι «Εμόν Παίγνιον» στα χέρια σαλτιμπάγκων πολιτικών. Η Δημοκρατία απαιτεί ελεύθερους ανθρώπους όπως  την προσδιορίζει ο Σενέκας, «Ελεύθερος άνθρωπος είναι αυτός που ελεύθερα υπακούει σε αυτά, που κατ’ ανάγκη συμβαίνουν».

Η Δημοκρατία αυτή ως αληθινή, αποτελεί οίκοθεν αντίσταση τόσο στον διεθνιστικό μηδενισμό όσο και στον νεοφιλελεύθερο εθνικό ή διεθνή ολιγαρχικό καπιταλισμό, διότι η Κοινότητα, το Κοινόν, αυτόν τε και έτερον, οικοδομεί οίκοθεν ανθρώπινες σχέσεις φιλίας και ελέους, σχέσεις της ελληνότροπης αγάπης που αποτρέπει οίκοθεν την μη ρευστοποίηση της αντικειμενικής υποστάσεως του ετέρου. Αυτής της Πολιτικής Σκληρός πυρήνας είναι η Αναθέσμιση παντού με σκοπό την κοινωνικοοικονομική αναδόμηση και τη θεσμικά παραγωγική ανασυγκρότηση του κράτους, ως Πολιτεία, της οποίας μόριον είναι ο Πολίτης. Κατά τούτο και για την Πολιτική αυτή, νέας κοπής, όπως και για την καινούργια μουσική, απαιτούνται αντίστοιχα τα νέα αυτιά. Αυτά μπορεί να τα ερεθίσει σήμερα μόνο μια Ελληνική Πολιτική Σκέψη περί θεσμών, Ελευθερίας, Ανθρωπισμού και Αληθινής Δημοκρατίας.

Cover Sygxroni Elliniki Politeia

 


 Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος είναι Καθηγητής Αθλητικού Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικός υπεύθυνος του E-Learning  εκπαιδευτικού  προγράμματος του ΕΚΠΑ, επισκέπτης Καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και Επίτιμος Καθηγητής του Nanjing  science and Technology University, China.

Είναι Δικηγόρος μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Νομικός Σύμβουλος πολλών Νομικών Προσώπων, Αθλητικών Ομοσπονδιών και Οργανισμών και   διευθύνει τη Δικηγορική Εταιρεία «Δημήτριος Π. Παναγιωτόπουλος & Συνεργάτες». Είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Αθλητικού Δικαίου (ΔΕΑΔ-IASL) και του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας Αθλητικού Δικαίου (ΕΚΕΑΔ) με μεγάλη διεθνή επιστημονική δράση στον Τομέα του Αθλητικού Δικαίου επί 30 συναπτά έτη. Από το 1992, διοργανωτής και επικεφαλής πολλών διεθνών επιστημονικών Συνεδρίων. Έχει διατελέσει επί πενταετία επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος & Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, ειδικός εμπειρογνώμονας Αθλητικού Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μέλος Επιτροπών Αθλητικού Δικαίου του Υπουργείου Πολιτισμού.

Είναι μέλος πολλών κοινωνικών φορέων και Πρόεδρος της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων (ΕΔΕΠ).  Έχει εκδώσει πολλά επιστημονικά συγγράμματα και επιστημονικές δημοσιεύσεις σε ελληνικά διεθνή περιοδικά στο Αθλητικό Δίκαιο, το έργο του έχει αναγνωρισθεί διεθνώς και έχει σχολιαστεί θερμά από πολλές προσωπικότητες του επιστημονικού, του πολιτικού κόσμου αλλά και τον ημερήσιο τύπο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει βραβευθεί από διεθνούς κύρους Πανεπιστήμια, φορείς των Γραμμάτων και του Αθλητισμού. Είναι σε κυκλοφορία τα έργα του : «Πολιτικής Εγκώμιον» (2019), «Αναθέσμιση τώρα Δημοκρατία της Κοινότητας» (3η εκδ.2019), «Αθάνατο 21» (2η εκδ.2020, Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί, η Φιλοσοφία στο Ιστορικό και Κοινωνικό Επίπεδο (1η εκδ 1985 2η2018) και το ανά χείρας «σύγχρονη Ελληνική Πολιτεία Θεσμική Ανασυγκρότηση (2023).

© 2016 doriep.gr | Designed & Developed by happyad