Ντοκιμαντέρ- Τραγούδια για τη Δωρίδα

logoedep20

α)    Παραγωγή Ντοκιμαντέρ για τη Δωρίδα της Επανάστασης του 1821 και την ιστορία της.

Αντικείμενο

Η ταινία έχει ως κύριο θέμα τη συμβολή των Δωριέων στην Επανάσταση του 1821, θα καταγράψει τη φυσική ομορφιά Δωρίδας, την ιστορική συνέχεια και σημασία της.

Θα είναι μια ζωντανή συνομιλία με το παρελθόν και το παρόν, ως συνέχεια ενός τόπου μέσα από την παράδοση, τις θυσίες και τους αγώνες του.

Το όνομα και η περιοχή της Δωρίδας έχουν μεγάλη ιστορική σημασία που ξεκινά από τα αρχαία χρόνια και μένει ζωντανή μέχρι σήμερα.

Στη διάρκεια της Επανάστασης του ‘21 η Δωρίδα «είδε» αρκετά γεγονότα να εξελίσσονται στα χώματά της και πολλά σημαντικά πρόσωπα να συνδέονται με αυτή, όπως ο Αθανάσιος Διάκος, ο Ιωάννης Μακρυγιάννης, ο Δήμος Σκαλτσάς, ο Αθανάσιος Λιδωρίκης, Ανδρούτσος, Καραισκάκης και πολλοί άλλοι.

Στόχος

Η ταινία με το μοντέρνο και νεανικό της ύφος στοχεύει στην πληροφόρηση των νέων, για τη σημασία και τη σπουδαιότητα των αγώνων που έδωσαν οι πρόγονοί τους.

Σκηνοθετική προσέγγιση

Μετά από έρευνα και προετοιμασία στην περιοχή, θα εντοπιστούν οι άνθρωποι, οι ιστορικοί, οι λαογράφοι, οι ντόπιες μορφές και προσωπικότητες, που θα μιλήσουν για την Δωρίδα.

Την ταινία θα εμπλουτίσουν γραφικές παραστάσεις και τρισδιάστατα μοντέλα σημείων ενδιαφέροντος που δεν υπάρχουν πια, για να μπορέσει ο σύγχρονος θεατής να συνδεθεί με πρόσωπα και καταστάσεις άλλων καιρών.

Το ύφος της ταινίας θα είναι μοντέρνο, νεανικό, με γραφικά, χάρτες κλπ, πλάνα από όλες τις εποχές, ζωντανές κουβέντες με κατοίκους, απόψεις και σχόλια ειδικών, πρωτότυπη μουσική επένδυση, καθώς και μουσική από έθιμα και γιορτές της Δωρίδας.

Προώθηση

Για ολοκληρωμένη καμπάνια, εκτός από την ταινία θα παραχθεί και σύντομη έκδοση της ταινίας, ώστε να «ανέβει» στα socialmedia, για προώθηση σε πιο νεανικό κοινό.

Παράλληλα, η ταινία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα προωθηθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

ΔΩΡΙΕΙΣ 21

β)   Επιστημονική καταγραφή, μουσική εκτέλεση και ερμηνεία τραγουδιών της Επανάστασης του 1821 που πλαισιώνουν μουσικά το έργο (Soundtrack Ντοκιμαντέρ)

Αντικείμενο

Επιστημονική καταγραφή, μουσική εκτέλεση, ερμηνεία και παραγωγή, των σημαντικότερων ηρωικών παραδοσιακών τραγουδιών, της Δωρίδας, με τα αυθεντικά ποιητικά τους κείμενα και σχόλια, σε μορφή συλλεκτικού δισκογραφικού έργου.

Τα τραγούδια αυτά αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα εκείνης της περιόδου. Μέσα στα ποιητικά τους κείμενα, βρίσκονται «μπολιασμένα» τα κατορθώματα των αγωνιστών της Δωρίδας, σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα, τον βίο και την δράση τους. Τμήματα των τραγουδιών θα πλαισιώσουν μουσικά το ντοκιμαντέρ.  

Στόχος

Τα ηρωικά παραδοσιακά τραγούδια της Δωρίδας να γίνουν κτήμα των πολιτών, των μαθητών, των επισκεπτών, των ερευνητών, αλλά και όλων των Ελλήνων. Με τη διανομή τους στα σχολεία, θα αποτελέσουν κίνητρο και πολύτιμο «εργαλείο» στην ενίσχυση της διδασκαλίας για την τοπική ιστορία.

Η έρευνα αυτή θα συμβάλει στη σαφή γνώση του αντικειμένου (μελωδική γραμμή, ρυθμική κατασκευή, ποιητικό κείμενο και γνήσιο μουσικό ύφος των τραγουδιών).

Το δισκογραφικό έργο θα περιλαμβάνει

α) Θήκη με 2 ή 3 ψηφιακούς δίσκους ακτίνας (cd), ανάλογα με τον αριθμό των τραγουδιών.

β) Ένθετο πολυσέλιδο βιβλιαράκι, με τα γνήσια ποιητικά κείμενα των τραγουδιών την ιστορία τους και σχόλια.

ΔΩΡΙΕΙΣ 21Α
Με σκ
οπό την γνωριμία, προβολή και ανάδειξη των ορεινών – κυρίως - περιοχών της Φωκίδας και πιο συγκεκριμένα των ιστορικών περιοχών, πεδίων μαχών, ιστορικών Μονών, ιστορικών και λαογραφικών μουσείων, λοιπών στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς, περιοχών φυσικής ομορφιάς, ορεινών διαδρομών, που θα προβληθούν στο έργο θα διοργανωθεί και Αθλητικός Αγώνας υπερ-μαραθώνιος δρόμος .

 Μαραθωνιος

© 2016 doriep.gr | Designed & Developed by happyad

Please publish modules in offcanvas position.