Ιδρυτική Συνέλευση της E.Δ.ΕΠ.

Στις 15.11.2014 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο της Αθήνας «ΤΙΤΑΝΙΑ» η Ιδρυτική Συνέλευση της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων» (ΕΔΕΠ).

Στόχος της ΕΔΕΠ είναι να συσπειρωθούν όλοι οι Επιστήμονες της Δωρίδας, με σκοπό την από κοινού προσπάθεια με τους τοπικούς φορείς για την ανάπτυξη και προβολή της περιοχής και την ανάδειξη και αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της, με τη συμβολή του οποίου θα γίνει εφικτή η πραγματοποίηση του οράματος για τη Δωρίδα του πολιτισμού και της ιστορίας.

Στη Συνέλευση παραβρέθηκαν περίπου 140 Δωριείς επιστήμονες, αλλά και δημόσια πρόσωπα.

Κατά την Ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.ΕΠ. εκλέχτηκε ενδεκαμελής προσωρινή διοίκηση, η οποία θα έχει όλες τις αρμοδιότητες που ανήκουν στο Διοικητικό Συμβούλιο και με κύριο έργο την αναγνώριση του Σωματείου, την καταχώρησή του στα βιβλία του οικείου Δικαστηρίου και τη σύγκληση μετά ταύτα της Γενικής Συνέλευσης των μελών για τη διενέργεια αρχαιρεσιών.

Το ΔΣ της Ε.Δ.ΕΠ. συγκροτήθηκε σώμα:
1. Παναγιωτόπουλος Δημήτριος του Παναγιώτη, Πρόεδρος
2. Θεοχαρόπουλος Σίδερης του Παναγιώτη, Α΄ Αντιπρόεδρος
3. Λουκόπουλος Περικλής του Νικολάου, Β΄ Αντιπρόεδρος
4. Παπαθανασίου Γεώργιος του Ευθυμίου, Γεν. Γραμματέας
5. Κρικέλας Χρήστος του Αποστόλου, Ταμίας
6. Βήλος Γεώργιος του Αθανασίου, Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
7. Παπαθανασίου Ευθύμιος του Γεωργίου, Αναπλ. Ταμίας
8. Χαλιορής Κωνσταντίνος του Εμμανουήλ, Μέλος
9. Καρατζαφέρης Χρύσανθος του Αναστασίου, Μέλος
10. Ξυλάγγουρας Ευθύμιος του Γεωργίου, Μέλος
11. Ευσταθίου Κωνσταντίνος του Αγγέλου, Μέλος

Πρώτο μέλημα της Επιτροπής υπήρξε η διενέργεια των προβλεπόμενων διαδικασιών για τη νομιμοποίηση της Ένωσης. Αυτές ήδη ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκε το Καταστατικό της Ε.Δ.ΕΠ. με την υπό αριθμό 98/2015 Διαταγή του Ειρηνοδικείου Αθηνών και καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών με τον αύξοντα αριθμό 30515.

Δωριείς Επιστήμονες, οι οποίοι πληροφορήθηκαν την ίδρυση της Ε.Δ.ΕΠ., υποβάλλουν αιτήματα εγγραφών και έτσι αρχίζει σταδιακά να αυξάνεται ο αριθμός των μελών, που εκτιμάται, ότι με την κατασκευή της ιστοσελίδας και τις ενέργειες δημοσιοποίησης της Ε.Δ.ΕΠ. θα πολλαπλασιαστούν.

 

© 2016 doriep.gr | Designed & Developed by happyad

Please publish modules in offcanvas position.