Δωρίδα - Ανάπτυξιακή Προοπτική Πορίσματα

SHMA        ΕΝΩΣΗ ΔΩΡΙΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (ΕΔΕΠ)

         Δωρίδα – Αναπτυξιακή Προοπτική

                                                                                                                               ΕΣΗΕΑ 27-5-2024, Αθήνα

                       Δελτίο Τύπου   

Σημαντική επιτυχία είχε η ημερίδα για την προοπτική ανάπτυξης της Δωρίδας από την Ένωση Δωριέων Επιστημόνων (ΕΔΕΠ) στις 27-5-2024 που οργανώθηκε στην μεγάλη Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα.

Ο κ Παναγιωτόπουλος Ευχαρίστησε τους διακεκριμένους ομιλητές του προγράμματος όπως και όλους όσους παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την Ημερίδα, και ευχήθηκε όλοι μαζί πολίτες και φορείς της Δωρίδας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να δώσουμε την προοπτική και την ανάπτυξη της Δωρίδας μας που της αξίζει.

  Εκ μέρους του Δήμου Δωρίδας   ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Αλεξανδρής, απηύθυνε Χαιρετισμό, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα της Ημερίδας από την οποία  αναμένεται να προκύψουν  προτάσεις με θετικό πρόσημο στην αναπτυξιακή προοπτική  του Δήμου και θα  συμβάλουν ειδικά  στην υλοποίησή πραξεων  στο μέτρο του εφικτού. Άλλωστε η ΕΔΕΠ είναι επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου.

 edep5

Τα θέματα που ανέπτυξαν οι ομιλητές ήταν :

  • «Οι προοπτικές του ορεινού τουρισμού στο Δήμο Δωρίδος» από τον  Κώστα Κατσιγιάννη, Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ, π. Γενικό Διευθυντή του ΕΟΤ
  • «Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της ορεινής Δωρίδας» από τον Μιλτιάδη Κατσαρό, Επίκουρο Καθηγητή Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ
  • «Αναπτυξιακά Χρηματοδοτικά Εργαλεία για Δήμους και Περιφέρειες» από τον Μιχάλη Δρίτσα Μηχανολόγο Μηχανικό ΕΜΠ, MSc, ΜΒΑ, Στέλεχος Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ΜΟΔ  ΑΕ.

Ολόκληρες οι εισηγήσεις-ομιλίες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα της ΕΔΕΠ για όσους πολίτες και φορείς ενδιαφέρονται.

Στην ημερίδα έγιναν παρεμβάσεις-τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες  για διάφορα κρίσιμα και επίκαιρα θέματα όπως,  από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Βορειοδυτικής Δωρίδας κ. Στέλιο Τσιώρη, τον π.Πρόεδρο της Αδελφότητας Λευδιωτών κ.Μάκη Κυριανάκη, τον π. Πρόεδρο της Δωρικής Αδελφότητας κ. Κώστα Λιάπη και τον Αντιπρόεδρο της ΕΔΕΠ, π.Αντιδήμαρχο Δωρίδα κ. Κώστα Αντωνόπουλο.

 Τέλος ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΕΠ κ.Γιώργος Παπαθανασίου, παρουσίασε επιγραμματικά τα πεπραγμένα της ΕΔΕΠ την περσινή χρονιά 2023 καθώς και τις δραστηριότητές της που έχει προγραμματίσει για το 2024 όπου πολλές από τις οποίες έχουν έχουν ήδη δρομολογηθεί από το 2023,  και έχουν ήδη αναρτηθεί  ως Δράση της ΕΔΕΠ στην ιστοσελίδα της.

Περισσότερα

 

 

 

© 2016 doriep.gr | Designed & Developed by happyad

Please publish modules in offcanvas position.